dinsdag 17 juni 2014

De eerste inboedel staat in Oostenrijk

We zijn weer naar Oostenrijk afgereisd om de eerste lading verhuisdozen te brengen. Het begint nu wel heel echt te worden. Aan de ene kant super leuk, dit willen we al zolang. Maar aan de andere kant nu het afscheid dichtbij komt, wordt het ook steeds moeilijker om weg te gaan. Maar dat horen we van de meeste mensen die gaan emigreren, dus het zal er ook wel bij horen.....




De Citybox in Oostenrijk waar we alles in hebben opgeslagen

We hebben weer een aantal huizen bekeken, heel erg leuk om ze van binnen te bekijken. Hoe groot ze er aan de buitenkant uitzien, hoe klein ze van binnen zijn. Oostenrijkers houden heel erg van kamers, het liefst zoveel mogelijk. Dus als we een huis gevonden hebben, hamer mee en doorslaan die hap :)
Maar helaas hebben we nog geen huis gevonden waar we willen wonen. Gelukkig hebben Monique en Pierre voor ons een mooi vakantiehuis geregeld waar we voorlopig kunnen wonen en als we eenmaal gesetteld zijn en kunnen we ook rustig rondgaan kijken voor huizen.

Lang leven het internet en is er van alles te huur en te koop. En de Oostenrijkers zelf zijn ook heel erg behulpzaam, dus op het terras zitten levert vaak ook nog een hoop op. Iedereen heeft wel een buurman of een kennis die een huis te koop of te huur heeft staan. Nou vinden wij uit eten en op het terras zitten niks aan natuurlijk, maar ja het is nou eenmaal nodig....

 
Onze 'nieuwe Oostenrijkse vriend', world champignon speedbikermotorrace (of zoiets) 
zat zomaar naast ons op het terras, erg gezellig


Ons vakantie huis vlakbij Klagenfurt. Is dit Oostenrijks of niet!

Nog 4 weken te gaan.......
 

2 opmerkingen:

  1. Wauw, wat een geweldig mooi huis!! Dat is geen straf om er een paar weken te mogen doorbrengen!! (hihihi, als het tenminste het huis op de achtergrond is... :-) )
    En ja, het wordt steeds werkelijker, het besef is er steeds meer... maar jullie verdwijnen niet van de aardbol...en het is met de auto bereikbaar... ;-)
    En ook ja, mond op mond gaat hier veel beter!! Mensen leren kennen, contacten maken! Maar daar zullen jullie geen problemen mee hebben!!
    Groetjes Karin

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Haha nee helaas, dat is het huis waar we tegenaan kijken. Maar ons 'huis' is ook heel mooi, beetje klein, maar voor the time being prima! En nee contacten leggen is voor ons niet zo moeilijk, dus hopelijk komen we snel aan een huis, tijd begint wel te dringen nu. Maar zoals altijd eigenlijk komt het altijd goed!

    BeantwoordenVerwijderen